Veronika Windisch

Veronika Windisch

Veronika Windisch on entinen ammatilaispikaluistelija, joka osallistui kahdesti olympialaisiin (Vancouver 2010, Sotshi 2014). Windisch lopetti pikaluistelu-uransa Sotshin olympialaisten jälkeen. Hän on siitä lähtien kilpaillut eri urheilulajeissa, kuten kilpa- ja ratapyöräilyssä sekä duathlonissa.

Kotimaansa mestaruuskilpailuissa voitettujen palkintojen lisäksi Windisch voitti pikaluistelijana kaksi EM-hopeaa Heerenveenissä vuonna 2011 järjestetyissä Euroopan mestaruuskilpailuissa. 

Miesten vuoden 2014 alamäkiluistelun maailmanmestari Marco Dallago houkutteli Windischin lajin pariin kaudella 2015-16. Windisch osallistui ensimmäiseen kilpailuunsa Riders Cupin osakilpailussa Wagrain-Kleinarlissa. 

"Alamäkiluistelu on maailman nopein luistelulaji. Nautin harjoittelemisesta todella paljon ja haluan voittaa maailmanmestaruuden", Windisch sanoo.

Windisch opiskeli liikuntatieteitä ammattilaispikaluistelu-uransa aikana ja hän on suorittanut alan maisteritutkinnon. Windischillä on myös ammattivalmentajan lisenssi. Hän työskentelee tällä hetkellä opettajana ja opiskelee biologiaa.