Mirko Lahti

Finland

Mirko Lahti

Näytä Mirko Lahti rakkautta

Mirko Lahti on Red Bull Crashed Icen hallitseva junioreiden maailmanmestari. 21-vuotiaan Lahden tavoitteena on uusia junioreiden maailmanmestaruus ja murtautua miesten sarjan kärkikastiin, aina finaaliruneihin saakka.

Lahti on koko ikänsä harrastanut eri lajeja hyvin monipuolisesti. Jo nelivuotiaana hän alkoi harrastaa motocrossia, pian mukaan harrastuksiin tulivat myös laskettelu ja jääkiekko. Näistä pitkäaikaisista harrastuksista hän uskoo erityisesti hyötyneensä Crashed Ice-urallaan. Muihin harrastuksiin kuuluvat nykyään mm. wakeboarding, trial, pyöräily sekä inline skating.

Lahden alamäkiluistelu-ura oli lähellä katketa jo ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Vuonna 2013 hän joutui vakavaan onnettomuuten supermotollaan. Viiden murtuneen kylkiluun lisäksi hän kärsi selkärankavammasta sekä sisäisestä verenvuodosta vatsalaukussa, keuhkoissa ja pernassa. Lahti toipui onnettomuudesta hyvin. Onnettomuus sekä useat urheiluvammat, kuten nilkkamurtuma, kuitenkin lykkäsivät Lahden osallistumista alamäkiluistelukilpailuihin kahdella vuodella.

Kaudella 2015 Mirko Lahti pääsi viimein villin kortin ansiosta osallistumaan Espoon Serenassa järjestettyyn Red Bull Crashed Ice-osakilpailuun, sijoitus lopputuloksissa oli 60. Jo ensimmäisellä kaudellaan Lahti osoitti vahvoja otteita, joista kertoo mm. Riders Cup Wagrainin 10. sija, Red Bull Crashed Ice St. Paulin 18. sija sekä Suomenmestaruuskisojen pronssimitali.

Kausi 2016/17 oli Mirko Lahden läpimurto kohti alamäkiluistelun eliittiä. Hän voitti ensimmäistä kertaa jaossa olleen junioreiden (16-21 vuotiaat) maailmanmestaruuden ja sijoittui miesten MM-sarjan kokonaistilanteessa parhaana suomalaisena sijalle 11.

Alamäkiluistelun ohella Mirko Lahti opiskelee liikunnanohjaajaksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampuksella.