Marco Dallago

Itävalta

Marco Dallago

Itävaltalainen Marco Dallago kilpailee aina voittaakseen, mutta voittaminen ei ole syy miksi hän alamäkiluistelee. Dallago luistelee koska rakastaa sitä. Dallagon intohimo lajiin on tehnyt hänestä yhden kehittyneimmistä  ja vaikuttavimmista kilpailijoista koko kisassa. Dallago on omalla kehittymisellään ja tavoitteellisuudellaan nostanut koko lajin tasoa.

Dallago luisteli itselleen kolme palkintosijaa debyyttikautensa, vuonna 2011 Red Bull Crashed Ice -kisassa Münchenissä, ja vuoden 2013 välissä. Vuonna 2014 hän muutti treeni ohjelmaansa, voitti ensimmäisen maailman mestaruutensa ja nosti samalla koko kilpailun tasoa.

Yleensä alamäkiluistelu kilpailijat lepäävät kauden finaalin jälkeen, ja ottavat hieman eroa itse alamäkiluistelusta palautuakseen seuraavaan kauteen. Dallago päätti kuitenkin kauden 2013 ja 2014 välissä treenata tavoitteellisesti alamäkiluistelua myös kauden ulkopuolella. Hän treenasi kuntosalin, juoksun ja jääkiekon lisäksi veljensä kanssa rakentamalla alamäkiluistelu radalla. He rakensivat 200 metriä pitkän puisen alamäkiradan vanhempiensa omistamaan metsään.  

Dallago kehitti treenillään valtavasti omaa kestävyyttään, refleksejään ja ketteryyttään. Näillä parantuneilla taidoillaan Dallago luisteli itsensä maailmanmestariksi vuonna 2014. Tämä hurja kehitys innoitti myös muut kilpailijat panostamaan seuraavaa kautta varten omiin kausien välisiin treeneihin.

Tämä yleinen kilpailun taso johti siihen että kauden 2014 jälkeen, moni muukin kilpailija on ollut paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Dallago ei ole vielä pystynyt uusimaan maailmanmestaruuttaan, mutta lähtee tänä vuonna innoissaan kisaamaan, koska hän uskoo voittavansa jälleen. 

Dallago myöntää silti että hänelle ei ole helppoa treenata kahta kertaa päivässä, melkein joka päivä: "Se että minulla on unelma, visio ja tavoite on äärimmäisen tärkeää pitkällä tähtäimellä", hän painottaa. "Jotta voin kehittyä, minun tulee ylittää itseni lähes jokaisessa treenissä, sillä kilpailun taso on nykypäivänä niin kova. Viime kauden jälkeen löysin paljon asioita joissa on vielä kehitettävää. Näistä suurimpina kehitys kohtina henkinen puoli, miten voisin esimerkiksi suunnitella ja tehdä asiat paljon tehokkaammin."

Dallago elää alamäkiluistelusta ja siksi hän haluaa kehittää ja luoda lajille tulevaisuutta. Hän kutsuu parhaimpia urheilijoita sekä aloittelijoita omalle puuradalleen treenaamaan Itävaltaan. Hän rakastaa opettaa ja ohjata lapsia lajin pariin, ja tämän kaiken lisäksi hän pitää alamäkiluistelusta blogia ja vlogia. 

Hän on myös mukana järjestämässä Riders Cup -tapahtumaa Wagrain-Kleinarlissa, Itävallassa. "Red Bull Crashed Ice kilpailu on hauska koska se on niin iso ja hullu, Riders Cup on maanläheisempi, pienempi, sympaattisempi ja helpommin lähestyttävä. Siellä on hyvä henki ja erinomainen yleisö", hän kuvailee ja lisää loppuun: "Meillä ei ole veljeni kanssa hulppeaa elämäntyyliä mutta elämme silti unelmaamme".