Amanda Trunzo

Amanda Trunzo

Näytä Amanda Trunzo rakkautta

Amanda Trunzon kausi 2016-17 oli todellinen menestys, kun hän voitti Jyväskylässä ja sijoittui toiseksi Marseillessa. Minnesotan Saint Paulissa Trunzo sijoittui neljänneksi, mutta kauden päätöskilpailussa Ottawassa hän valahti sijalle 18. Trunzo sijoittui lopulta kokonaispisteissä toiseksi Jacqueline Legeren jälkeen, joten hänellä riittää varmasti näyttöhaluja tälle kaudelle.

Trunzo tutustui Red Bull Crashed Iceen pelatessaan jääkiekkoa Datmouthin Collegessa. Trunzon ystävät järjestivät hänelle mahdollisuuden kokeilla alamäkiluistelua ja hän kokeili lajia ensimmäistä kertaa valmistumisensa jälkeen. Sen jälkeen paluuta entiseen ei ole ollut. Trunzo kilpaili ensimmäistä kertaa Quebec Cityssä vuonna 2012, jossa hän luisteli neljänneksi. Puolentoista vuoden kilpailemisen jälkeen hän astui lajin parista sivuun pariksi vuodeksi, koska hän toimi samaan aikaan jääkiekkovalmentajana eivätkä aikataulut sopineet millään yhteen. Kaudella 2015 häntä Trunzoa pyydettiin liittymään Yhdysvaltojen alamäkiluistelumaajoukkueeseen, joka osallistui täydelle naisten kiertueelle kaudella 2015-16. Päätös palata lajin pariin oli helppo.

Käynnissä olevalla kaudella 2017-18 Trunzo toivoo yltävänsä mahdollisimman moneen palkintokorokesijoitukseen. Hänen kunnianhimoisena tavoitteena on olla ensimmäinen yhdysvaltalainen naisten alamäkiluistelun maailmanmestari. Vapaa-ajalla Trunzo tykkää hengailla kesäisin luonnon lähellä ja viettää aikaa kahden koiransa kanssa.