Alice Zenz

Itävalta

Alice Zenz vauhdissa

Alice Zenz otti ensimmäiset askeleensa luisteluun, kun hän aloitti taitoluistelun harrastamisen kuusivuotiaana. Lajivalinta oli menestyksekäs, sillä hän on yhdeksänkertainen Ala-Itävallan mestari taitoluistelussa. Zenzin rakkaus luisteluun johdatti hänet jääkiekon pariin 26-vuotiaana, kun hän aloitti pelaamaan kotikaupunkinsa joukkueen The Hawksin riveissä. 

Zenz debytoi Red Bull Crashed Icessa Münchenissa vuonna 2010 ja toistaiseksi parhaat tuloksensa hän on napannut Valkenburgista 2011 sekä 2015 Itävallan Riders Cupista, kun hän on noussut ykköskorokkeelle.

 

"En unohda sitä hetkeä koskaan. Sitä fiilistä on vaikea kuvailla, kun liu'uin maalilinjan yli ensimmäisenä", Zenz kertoo.

Zenz rakastaa vauhtia, actionia, adrenaliinia ja haasteita, joita alamäkiluistelu tarjoaa.

"Mikään ei ole niin upeaa, kuin kilpailujen tunnelma ja adrenaliiniryöppy, kun tuomari kuuluttaa kaiuttimista: 'Riders Ready! 5 seconds warning'. Sen jälkeen portit aukeavat radalle, jota ympäröi tuhannet hurraavat ja huutavat ihmiset. Se on uskomatonta", Zenz hehkuttaa.

Zenz ei juurikaan pidä harjoittelutaukoja kesällä vaan hän pitää kuntoaan yllä thainyrkkeilemällä sekä juoksemalla mutajuoksua.